Börja din karriär som dykinstruktör här med oss

Välkommen till början av din PRO-karriär som PADI-instruktör!

Genom att delta i ett PADI IDC/IE-program påbörjar du din professionella karriär som PADI-instruktör, och kan arbeta på dykresorter över hela världen.

Vi kommer använda all vår erfarenhet från tusentals kurser och dyk med dykare från hela världen, för att förbereda dig under din Instructor Development Course (IDC) för din PADI IE (Instructor Examination).

Vi vill att du lyckas med din examination, och snart kan du vara en PADI-instruktör i "lärarstatus".

Thomas Christoph
PADI STAFF INSTRUCTOR
General Manager WOBBEGONG S.L. (Dive Centre ATLANTIK)

SIGN IN for your IDC in Tenerife NOW

 


Din väg för att bli PADI Open Water Scuba Instructor (OWSI)

PADI IDC in TenerifeTräningen för att bli PADI-instruktör börjar alltid med en IDC (Instructor Development Course) - förberedningen för PADI-instruktör och en IE (Instructor Examination) - examen för PADI-instruktör.

IDC och IE behöver inte göras på samma plats eller vid samma tidpunkt. Jag själv, till exempel, gjorde min IDC här på Teneriffa, medans min IE avklarades 4 veckor senare på Lanzarote.

Då det är bättre för planering, samt lättare och mindre kostsamt, planerar vi alltid vår IDCs vid tidpunkter då det också hålls IE här på Teneriffa. Som tidigare nämnt, du bestämmer vart och när du gör din IE, men vi rekommenderar att du gör detta så snart som möjligt efter din IDC. 

PADI IDC Open Water Training in TenerifeVi erbjuder våra IDC-kandidater en tyst och fin lärandeatmosfär. För klassrumspresentationer har vi ett separat seminarierum utrustat med modern multimediautrustning och WiFi. Färdigheter tränas på i vår uppvärmda träningspool på hotell Maritim. För färdigheter i öppet vatten och för dyk kan vi använda stränder på båda sidor av ön, på så sätt har vi frihet från väderförhållanden. Vattentemperaturen är mellan 18°C till 25°C beroende på säsong. Den otroliga variation av fiskar på Kanarieöarna gör även träningsdyken intressanta.

För boende har vi hotell MARITIM**** tillgängligt. Vid förfrågan kan vi eventuellt också erbjuda billigt boende på andra platser, men då inte direkt brevid dykcentret. 

 

{slider IDC - Instructor Development Course - från Divemaster till PADI Open Water Scuba Instructor}

PADI IDC Open Water presentationFörst måste du delta i en Instructor Development Course (IDC).

Under 12 dagar kommer du lära dig hur att undervisa och agera som en PADI-instruktör i teori och praktik samt vilka standarder du måste följa.

Den här kursen är helt olik alla andra kurser du har gjort tidigare. Den handlar inte om dykning, utan om att lära ut dykning. I seminarierna kommer du lära dig hur att hålla teorilektioner som instruktör.

I poolen kommer du träna på att visa upp dina PADI-färdigheter på ett perfekt och exemplariskt sätt, samt hur att instruera dina studenter.

I havet kommer du träna på hur att lära ut de olika färdigheterna från Open Water till Divemaster på ett säkert och korrekt sätt, samt hur att kontrollera dina studenter när de utför dessa färdigheter. Möjliga fel och risker kommer bli simulerade konstant, så att du lär dig hur att upptäcka och undvika dessa under dina kurser i framtiden.

IDC består av 2 delar.

Den första delen består av träningen för PADI Assistant Instructor, och pågår i 4 dagar. Om du redan är PADI Assistant Instructor behöver du inte delta i den här delen. 

Den andra delen består av träningen för PADI Open Water Scuba Instructor, och pågår i 8 dagar.

Dagarna under IDC-kursen innebär tidiga mornar till sena kvällar. Du kommer inte ha några lediga dagar. IDC-programmet är fullpackat med lektioner och träning, till syvende och sist är det ju faktiskt en komplett arbetsträning!! Därför är det inte rekommenderat att ta med fru, man, barn eller vänner till kursen.

Deltagande i hela IDC kostar 1000 €

Senaste IDC-video

{slider Övergång för instruktörer från andra organisationer som CMAS, SSI, Barakuda, NAUI, VDTL, VEST, FIT, etc.}

PADI IDC Crossover for InstructorsOm du redan är instruktör genom en annan organisation och du har erfarenhet med att träna dykstudenter, kan du hoppa över den första delen av IDCn. Du behöver bara delta i OWSI-delen av IDCn. Du kan också vara med på hela IDCn, vi rekommenderar detta till alla instruktörer som inte har undervisat på ett tag eller som har endast lite erfarenhet med att undervisa. 

Oavsett vilken instruktörsnivå du har nått inom din organisation, med PADI börjar man alltid med PADI OWSI. Tack vare din eventuellt redan stora erfarenhet kan du få din likvärdiga PADI-kvalifikation snabbt och enkelt för t.ex. Speciality Instructor Night diving, Wreck diving, Nitrox etc. Så snart kan du få ditt PADI MSDT (Master Scuba Diver Trainer).

Deltagande i OWSI-delen av IDC kostar 650 €

{slider PADI Assistant Instructor (AI) till PADI Open Water Scuba Instructor}

PADI IDC for Assistant InstructorsFör PADI AIs gäller samma regler som för övergångskandidater. Du behöver endast vara med på OWSI-träningen, den andra delen av IDCn. Om din PADI AI-träning var för längesedan, och/eller om du inte har varit en aktivt undervisande instruktör på ett tag, rekommenderar vi att du gör hela IDCn.

Deltagande i OWSI-delen av IDCn kostar 650 €

{slider Att lyckas eller misslyckas}

PADI IDC Pass or no PassIDCn är endast förberedande för IE-examen. Du kan inte misslyckas med IDCn, du kommer tränas för att lyckas. Du kommer repetera de färdigheter som inte är goda nog för att lyckas med en IE igen och igen, tills du har nått instruktörsnivå. I slutet av IDCn behöver du din PADI kursdirektörs signatur för att delta i IE. Kursdirektören kanske tycker att dina färdigheter och kunskaper är otillräckliga för att lyckas med IE. Om så är fallet kommer kursdirektören ge dig alla alternativ för att förbättra dina färdigheter, i värsta fall får du rekommendationen att repetera hela IDCn vid ett senare tillfälle om dina färdigheter inte kan förbättras inom IDCns 12 dagar. Du kan endast misslyckas med din IE och detta vill vi förhindra.

Det finns dykcenter som erbjuder IDCs med en "Garanti att lyckas". Detta är snicksnack och falskt. För det första kan du inte misslyckas med en IDC, och för det andra har inget dykcenter eller kursdirektör något som helst inflytande över resultaten från en IE, då denna examen hålls av en självständig PADI examinator som skickas ut av PADIs högkvarter.

{slider IE - PADI Instructor Examination}

IE pågår under totalt 2 dagar.

Du måste klara av 2 skriftliga examen på 1,5 tim var, med 75% korrekta svar för att lyckas. Du måste också visa upp dina undervisnings- och kontrollfärdigheter i poolen och öppet hav. IE hålls i av en självständig PADI examinator som skickas ut av PADI EMEAs högkvarter i Bristol. Dina instruktörer från IDCn är inte tillåtna att närvara under examen och kommer inte kunna hjälpa dig där. Det ges inga betyg i IE, det som räknas är om du misslyckas eller lyckas. 

Vi erbjuder IDCs vid tider då du kan delta i IE direkt efter fullbordad IDC här på Teneriffa. Men du kan också delta i vilken IE som helst, vart som helst i världen. Vi rekommenderar att delta i IE så snart som möjligt efter din IDC.

För IE måste du betala examensavgift direkt till PADI 785 €

IDC crew packNödvändigt material

Du måste ha din egen kompletta dykutrustning som PADI-instruktör (förutom vikter och cylindrar). Du måste också ha ALLT undervisnings- och lärandematerial för den här kursen, i enlighet med PADIs standards. Du får allt tillsammans i ett PADI Instructor Crew Pack.

Vi kan skaffa detta Instructor Crew Pack på det språk du önskar och antingen ha det här för dig vid ankomst eller skicka det till din hemadress.

PADI Instructor Crew Pack kostar genom PADI 961,32 €

Vi ger dig gärna ett bättre erbjudande som ett komplett paket genom ditt deltagande i vår IDC.

Att använda lånat material från en annan instruktör är INTE OK! Varje instruktör måste ha sitt eget material. För att förhindra användandet av lånat material kommer du få ett holografiskt klistermärke med ditt crew pack, detta märke måste du skicka in med ditt IDC-fullbordansformulär till PADI. Så fixa inte kopior från vänner eller nedladdningar från nätet, då detta inte kommer fungera och du då har missat den viktigaste regeln för en PADI-instruktör: Agera alltid professionellt!  

Du bör ha med dig att anteckningsblock, då allt material kan användas digitalt. Att söka efter information i instruktörsmanualen går mycket snabbare på detta sätt. Examen i PADI Standards är en "öppen bok" examen, och ett anteckningsblock kan hjälpa dig. Vänligen avstå från att ha med dig en tablet, då viss digital media inte fungerar på dessa enheter.

{slider Förutsättningar - "måsten"}

  • Minimumålder 18 år
  • PADI Divemaster eller likvärdigt dykcertifikat från annan organisation
  • För Övergång instruktörslicens från annan dykorganisation
  • Minst 100 loggade dyk (bevisas genom loggbok)
  • Läkarintyg för dykning, ej äldre än 12 månader
  • Komplett dykutrustning, inklusive dator, kompass, klocka, kniv, boj
  • PADI Instructor Crew Pack
  • PADI EFR Instructor Crew Pack

{slider PADI IDC & IE datum 2023}

  •   IDC ATLANTIK 20.11.2023 - 30.11.2023 
  •   IE Tenerife 01.12.2023 + 02.12.2023 

Plats: ATLANTIK dykcenter, Puerto de la Cruz, Teneriffa
Reservationer fram till: 30 dagar före IDC

{slider Dina instruktörstränare under IDC}

Neville McLellan kommer vara PADI kursdirektör under din IDC

PADI Course Director Neville McLellanVad som gör en lärare framgångsrik är inte vad läraren själv kan och vet, utan vad dennes studenter kan och vet efter de har gjort klart deras träning.

Som framtida instruktör måste du lära dig hur att undervisa andra. Som Divemaster har du förbättrat dina dykfärdigheter och dykkunskaper. Nu, som instruktörskandidat, kommer du lära dig hur att föra över dina kunskaper till dina studenter. 

Under IDCn kan du göra så många misstag som helst, inga problem. Vi kommer vara där för att hjälpa dig och förbättra dina kunskaper, undervisningsfärdigheter och kontroll.

 

Thomas Christoph är organisatör och din PADI Master Instructor under din IDC

Thomas PADI Master Instructor and EFR Instructor TrainerThomas har hand om PADI AI-träningen och kommer assistera kursdirektören under OWSI-träningen. Som Emergency First Response-instruktörstränare kommer Thomas också hålla i din EFR-instruktörskurs under IDCn.

Under 22 år har Thomas drivit ATLANTIK dykcenter och har som PADI-instruktör undervisat tusentals studenter. Thomas har gjort mer än 11.000 dyk.

 

Neville och Thomas har redan hållit i flera IDCs tillsammans, och ingen av deras instruktörskandidater har någonsin misslyckats med examen.

 

 

{slider Boende för din IDC}

Vi kan göra reservationer för hotell MARITIM****. Enkelrum, dubbelrum, studio eller lägenhet för 4 personer, allt är möjligt.
Boende för flera personer i en studio eller lägenhet kan endast erbjudas om det finns tillräckligt många andra deltagare som också vill dela boende.

Annat, billigt boende finns tillgängligt inom Puerto de la Cruz.

{/sliders}

SIGN IN for your IDC in Tenerife NOW

 

 

We use cookies

This site uses cookies to ensure the best experience. By continuing to use this website, you agree to their use. Learn more about our privacy policy


Top