När dyker vi?

Från måndag till lördag träffas vi kl. 09 vid ATLANTIK dykcenter för dykutflykter.  Reservation en dag i förväg är obligatoriskt! Reservationer via telefon accepteras. Du kan göra 1 till 3 dyk under en dag. Alla nya reservationer endast för kl. 09. För dykare vi känner sen tidigare erbjuder vi också möjligheten att möta upp med oss senare direkt i hamnen för att vara med på det andra dyket kl. 12. Nattdyk och speciella utflykter organiseras vid förfrågan. På söndagar är ATLANTIK dykcenter stängt.

 

Vart dyker vi?

Förutom vid speciella utflykter, bestämmer vi vanligtvis vart vi ska åka samma dag, eftersom detta beror på havs- och väderförhållanden, samt på våra kunders dykcertifikatsnivåer. Beslutet tas alltid utifrån regeln "säkerhet först!"

Hur är dykplatserna?

Dykplatserna i norra Teneriffa kan beskrivas som "spännande". Djup är mellan 10-40 m. För tekniska dykare finns det också drop-offs och rev ner till 60 m. Dykplatserna erbjuder en variation av vulkaniska landskap med lavatunnlar, drop-offs, raviner och grottor. Vissa dykplatser är som labyrinter, vilket är varför vi alltid följer med dig ner.

Vilken flora & fauna kan man se?

Du hittar de vanliga kallvattensfiskarna som barracuda, groupers, tonfisk, jacks, rockor, ängelhajar och muränor, likväl som varmvattenfiskar som papegojfisk, damselfisk, turkisk wrasse och trumpetfisk. Reven är formade av lava, inte av koraller. De är därför inte lika färgglada som i tropiska vatten, men spektakulära i sina formationer. Du kan finna koraller som gorgonias och gula havsfläktar, och på större djup kan du hitta svartkorall och den stora, orange-vita hårdkorallen Dendrophilia.

 

Vad händer vid dåligt väder?

Det finns inget dåligt väder på en ö som Teneriffa. Om havet inte tillåter dykning här på den norra kusten i Puerto de la Cruz, tar vi bara minibussarna och åker över till öns andra sida. Här finns flera dykplatser från strand där vi kan dyka från 10 till 40 m med rev, grottor, och även ett vrakdyk.

 

We use cookies

This site uses cookies to ensure the best experience. By continuing to use this website, you agree to their use. Learn more about our privacy policy


Top